ČEŠI BUDUJÍ DIVADELNÍ SCÉNU U JEKATĚRINBURGU

Česká firma Gradior Tech rozběhla další ze svých zakázek, která navazuje na modernizaci divadel a sportovních stadionů v Rusku. Nyní se jedná o technické zařízení divadelní scény v nově budovaném divadle ve Věrchné Pyšmě nedaleko Jekatěrinburgu.

Firma Gradior Tech se podílela také na modernizaci divadla v Ťumeni. Foto: Shutterstock

Společnosti Gradior Tech se podařilo uspět ve výběrovém řízení na tuto zakázku po několika letech jednání. Investorem budovaného divadla je významná ruská těžařská korporace UGMK. Česká firma začala už loni na podzim dovážet na staveniště svá technická zařízení a ke konci roku zahájila přípravné práce pro jejich montáž. Instalace probíhají v úzké spolupráci s ruskými stavebními firmami. Divadlo by mělo být podle schváleného projektu dokončeno a slavnostně otevřeno do konce letošního roku.

REFERENCE NEJEN V RUSKU

Gradior Tech je příkladem úspěšného exportéra nejen do Ruské federace. V minulosti již realizovala modernizaci technického zařízení scény divadla P. Fomenko v Moskvě nebo podobnou modernizaci scény Divadla dramatu a komedie v Ťumeni. Česká společnost dále zajistila dodávku a montáž technického vybavení scény ťumeňského kulturního centra Něfťanik, dvě postupné modernizace sportovní arény Tatněfť v Kazani a rekonstrukci divadla Gelikon v Moskvě.

Firma se může pochlubit úspěšnými projekty při modernizaci divadel i v jiných evropských zemích – v Německu (Karlsruhe, Postupim, třikrát Berlín, Heilbronn, Halle, Einbeck, dvakrát Hamburg), Rakousku (Erl), Slovinsku (Maribor), Polsku (Tarnow) nebo Uzbekistánu (Taškent). Řadu modernizací technického zařízení divadelních scén realizovala společnost Gradior Tech také v Česku – v Praze to bylo Národní divadlo, Hudební divadlo v Karlíně, divadlo Hybernia a v Brně pak Janáčkovo divadlo i Reduta. Další významnou zakázku získala v pražské O2 Aréně.

Český generální konzulát v Jekatěrinburgu pomáhal firmě Gradior Tech v počátečních fázích jednání o zakázce ve Věrchné Pyšmě a nyní pomáhá v případě potřeby řešit akutní problémy.

Martin Vlastník, ekonomický diplomat, Generální konzulát v Jekatěrinburgu

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět