FIRMA CERVA VSTOUPILA NA MONGOLSKÝ TRH

Velvyslanectví České republiky v Ulánbátaru zprostředkovalo koncem loňského roku kontakt mezi mongolskou firmou Safety.mn a českým výrobcem ochranného oblečení a prostředků pro bezpečnost práce Cerva Group. Výsledkem byl podpis smlouvy na dodávky ochranného oblečení české firmy pro mongolské spotřebitele. Cerva Group tak úspěšně vstoupila i na mongolský trh.

Foto: Cerva Group

Od svého založení v roce 1991 firma neustále rozšiřuje své portfolio i prodeje v zahraničí. V současné době přesahuje roční obrat firmy šest miliard korun, ve svých 14 pobočkách v České republice zaměstnává více než 500 zaměstnanců a svými výrobky zásobuje spokojené zákazníky v 75 zemích světa.

Centrální výrobna v Jenči u Prahy produkuje celoročně přes tři sta druhů nových ochranných prostředků – bot, kalhot, bund, triček, mikin, svetrů, rukavic, helem, brýlí, respirátorů a dalších výrobků, které chrání zdraví a usnadňují práci tisícům pracovníků z celého světa.

Výrobky firmy Cerva Group splňují mezinárodní bezpečnostní předpisy. Současně firma dbá na to, aby výrobky byly bez prodlení k dispozici pro odeslání.

Cerva Group vyvíjí ochranné pomůcky na míru každé profesi. Odborníci posuzují potenciální rizika přímo na pracovišti, takže například boty pro svářeče mají podrážku odolnou proti teplotám až do 300 °C a speciálním overalům pro chemiky nevadí chemikálie ani radioaktivní částice.

MONGOLSKÝ DISTRIBUTOR ŠPIČKOVÝCH VÝROBKŮ

Mongolská firma Safety zahájila svou činnost v roce 2012 jako oficiální distributor jihokorejské společnosti Evergreen prodejem masek a ochranných pomůcek pro domácí trh v oblasti těžebního průmyslu. Brzy své obchodní aktivity rozšířila a stala se distributorem společností 3M a Honeywell ze Spojených států. V poslední době dodává kvalitní špičkovou pracovní obuv a bezpečnostní vybavení od dalších předních značek, jako jsou Bata Industrial v Nizozemsku, Safety Jogger v Belgii, nebo Plum v Dánsku.

Po zprostředkování vzájemného kontaktu českou ambasádou začala od roku 2020 firma Safety.mn dovážet kvalitní pracovní oděvy od českého výrobce Cerva Group, zejména pro pracovníky v mongolském těžebním a stavebním sektoru. Výrobky prodává ve svých prodejnách „Hermes centrum“ a „Big Centrum“ v Ulánbátaru a značnou část také online na stránkách http://www.safety.mn. Protože jsou jak dovozce, tak i mongolští odběratelé s českými výrobky velmi spokojeni, připravuje se v současné době rozšíření obchodní spolupráce. Výsledkem společného úsilí je další růst exportu výrobků českých výrobců na světové trhy.

Josef Kostiha, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Mongolsku

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět